Спікер Ради Разумков пояснив свою участь в ефірах на каналах Медведчука бажанням, «щоб його почули»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Спікер Ради Разумков пояснив свою участь в ефірах на каналах Медведчука бажанням, «щоб його почули»

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що ходив на канали пулу Віктора Медведчука (NewsOne, ZIK та «112 Україна»), на які нещодавно наклали санкції, бо хотів, аби його почули.

Про це він розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Інформацію людям потрібно доносити тими засобами, які в тебе є. Якщо хочеш, щоб тебе почули, у тебе повинна бути така можливість. А якщо ми говоримо про підходи, то позицію страуса ніколи не можна займати: «якщо ми туди не ходимо, значить, цієї проблеми немає», — заявив Разумков.

Восени радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтервʼю «Бабелю» заявляв, що на канали Медведчука треба ходити, аби доносити до виборців свою позицію. Разумков назвав такий підхід правильним.

«Якщо ви вважаєте, що канал порушує українське законодавство, на когось працює, то на нього не потрібно ходити або не ходити. Є конкретні статті, за якими щось можна зробити», — пояснив глава Ради.

Він додав, що не має права визначати — хороший це канал чи поганий. Це може робити глядач або, у межах чинного законодавства, відповідний орган. Коли Разумкову навели приклад пропаганди і дезінформації на NewsOne (нардеп від ОПзЖ Ренат Кузьмін заявив, що посольство США забороняє Україні купувати російську вакцину), він зазначив, що тут запитання не до телеканалу, а до спікера.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою. СБУ заявила, що надала РНБО обґрунтовані рекомендації для блокування каналів Медведчука.