Секретар РНБО Данілов запевнив, що санкції проти трьох телеканалів скасувати неможливо

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Змінити рішення про санкції проти каналів «112 Україна», NewsOne і ZIK неможливо, оскільки воно ґрунтується на численних документальних матеріалах спецслужб.

Про це під час онлайн-дискусії Київського форуму безпеки заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов.

«Робота над рішенням розпочалася ще влітку минулого року. Апарат РНБО дуже ретельно відстежує, що відбувається в інформаційному просторі, нам було зрозуміло, що це не ЗМІ, а пропагандистська машина Російської Федерації. Коли ми з кожним днем отримували все більше і більше додаткової інформації, як це відбувається, хто це фінансує, в якій спосіб відбуваються ті чи інші речі на цих каналах, нам стало цілком зрозуміло, що це дуже небезпечна для країни ситуація, коли вони можуть перейти вже певну межу. Те, що вони робили, це інформаційний терор проти нашої держави, який розгорнула Російська Федерації з використанням своїх поплічників», — розповів він.

За словами Данілова, рішення ухвалили, коли були зібрані всі матеріали про діяльність «цих осіб» на території Росії.

«До того часу, поки не зібрали все це в єдиний пул, ми не могли ухвалити це рішення. Тоді б ми наразилися на певну небезпеку скасування таких рішень. Ці рішення скасувати вже неможливо», — додав секретар РНБО.

Окрім цього Данілов запевнив, що на території України «шалена агентура РФ», у зв’язку з цим матеріали, на підставі яких були запроваджені санкції, будуть закритими.