Представник Зеленського у КСУ: Рішення про санкції проти каналів юридично бездоганне — Верховний суд його не скасує

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Представник Зеленського у КСУ: Рішення про санкції проти каналів юридично бездоганне — Верховний суд його не скасує

Пресслужба Офісу президента України

Представник президента Володимира Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський вважає, що Верховний суд не скасує санкції проти телеканалів з пулу Віктора Медведчука «112 Україна», ZIK та NewsOne. Про це Веніславський заявив в ефірі «Україна 24».

За його словами, рішення Ради національної безпеки та оборони про санкції ретельно готувалося та «юридично повністю бездоганне».

«Тому очікувати, що є якісь підстави для оскарження цього рішення, у мене таких аргументів точно немає», — наголосив Веніславський, додавши, що переконаний, що Верховний суд «асолютно об’єктивно і неупереджено» розгляне справу.

Нагадаємо, 4 лютого до Верховного суду надійшли позови щодо оскарження указу Зеленського про санкції проти телеканалів. Суд отримав два позови, але від кого саме — невідомо.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою. СБУ заявила, що надала РНБО обґрунтовані рекомендації для блокування каналів Медведчука.
  • Зеленський заявив, що Україна підтримує свободу слова, але не тоді, коли пропаганду фінансує країна-агресор.