В Івано-Франківській області посилили карантин через зростання кількості випадків коронавірусу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Івано-Франківській області через зростання кількості хворих на коронавірус протягом останніх п’яти днів вирішили посилити карантин.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомили в обласній державній адміністрації.

Згідно з ухваленим рішенням, в регіоні буде обмежено проведення масових заходів за участю понад 20 осіб, а також проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля (зокрема святкові заходи, банкети, публічні події).

Посадовці доручили правоохоронцям посилити контроль за масковим режимом у громадських місцях, а також заборонили перевозити пасажирів у більшій кількості, ніж є місць для сидіння.

Окрім цього, голова ОДА Андрій Бойчук доручив департаменту охорони здоров’я розгорнути у закладах охорони здоров’я області 70 додаткових ліжок для госпіталізації хворих на коронавірус, а департаменту фінансів облдержадміністрації — виділити 5 мільйонів гривень для забезпечення цих ліжок киснем.

До того ж у регіоні вирішили збільшити кількість тестувань на COVID-19, посилити роботу з контролю за дотриманням обмежувальних заходів та за допомогою спецтехніки з гучномовцями оголошувати інформацію про заходи із запобігання хворобі.

Зазначимо, за минулу добу (4 лютого) на Прикарпатті зареєстрували 433 нові випадки коронавірусу, одужали 138 осіб, померли — шестеро. Напередодні зафіксували 354 нові випадки, а до цього — 298 випадків.