Санлікар Ляшко: Україна може зберігати 30 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що держпідприємство «Укрвакцина» може забезпечити належне одночасне зберігання до 30 мільйонів доз вакцини від коронавірусу.

Про це він розповів на брифінгу.

«Є РНК-вакцина [Pfizer/BioNTech], яка вимагає температури -70 °C, інші вакцини вимагають +2...+8 °C. У нас є потужності для зберігання обох вакцин. Коли ми говоримо про вакцину з температурою зберігання +2...+8 °C, наше державне підприємство «Укрвакцина» має потужності для зберігання 30 мільйонів доз», — сказав Ляшко.

За його словами, на регіональному рівні є 25 складів, які можуть зберігати тримісячний обсяг доз, а також 490 районних пунктів зберігання.

Говорячи про вакцинацію населення, Ляшко уточнив, що її проводитимуть двома способами: вакцинація мобільними бригадами з імунізації та вакцинація на базі пунктів щеплень.

Для першого способу створять близько 350 бригад. «До складу бригади входять один лікар, один резервний лікар, дві медсестри, одна резервна медсестра й один водій. Усього в них задіяно близько 2,2 тисячі спеціалістів», — сказав Ляшко.