В Офісі президента відреагували на початок імпічменту Зеленського від ОПзЖ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Офісі президента відреагували на початок імпічменту Зеленського від ОПзЖ

Соколовська Інна / УНІАН

В Офісі президента відреагували на початок процедури імпічменту Володимира Зеленського від партії «Опозиційна платформа — За життя» через блокування каналів Віктора Медведчука.

Позицію оприлюднила речниця президента Юлія Мендель у Facebook й наголосила, що рішення закрити пропагандистські медіаплатформи – колегіальне, справедливе та законне.

«Було передбачувано, що ОПзЖ намагатиметься врятувати активи одного зі співкерівників цієї політичної структури. Ми і не очікували, що ОПзЖ почне опікуватись національними інтересами України та захищатиме Україну від пропагандистської агресії Росії. Очікувати на таке було би дивно. Тому розцінюємо заяви ОПзЖ у відповідь на рішення РНБО про санкції як риторичне і піарне прикриття захисту активів співкерівника цієї політичної структури. Насправді в цьому випадку імпічмент – це суто пропагандистська ініціатива, розрахована на підняття скандалу навколо теми, яка точно викликала позитивну реакцію та об’єднання суспільства», — заявила речниця Зеленського.

Мендель наголосила, що цією ініціативою вони пробують внести розкол і спровокувати внутрішню кризу, «що притаманно ідеології цієї партії».

«Якщо ОПзЖ хоче попіаритись з використанням теми імпічменту, то це їхнє право як політичної сили. Однак усе суспільство бачить, що вони просто використовують цю риторику та цей піар заради дуже цинічного та корисливого інтересу — порятунку активів однієї особи», — додала вона.