Пожежа у лікарні Запоріжжя: правоохоронці затримали відповідального за пожежну безпеку й озвучили версії займання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Пожежа у лікарні Запоріжжя: правоохоронці затримали відповідального за пожежну безпеку й озвучили версії займання

Офіс генерального прокурора

Правоохоронці затримали відповідального за протипожежну безпеку в запорізькій лікарні, де напередодні сталася пожежа, яка забрала життя чотирьох людей.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

«Службову особу, відповідальну за техногенний та протипожежний стан Обласної інфекційної клінічної лікарні, затримано в порядку ст. 208 КПК України», — йдеться у повідомленні.

Також в Офісі генпрокурора запевнили, що під час слідства буде надано оцінку діяльності органів, які відповідають за контроль у галузі безпеки виробництва.

Під час огляду місця події та обшуків були встановлені порушення медзакладом вимог законодавства України про пожежну безпеку та про об’єкти з підвищеною небезпекою.

Наразі слідство відпрацьовує низку версій виникнення загоряння, зокрема, використання медичного обладнання без відповідних дозволів, порушення правил роботи з обладнанням, що призвело до витоку кисню через систему штучної вентиляції легень, критичного накопичення його у приміщенні палати та вибуху з пожежею.

За результатами судово-медичних експертиз, смерть чотирьох людей настала від шоку, викликаного термічними опіками полум’ям. Ще двоє постраждалих із опіками та отруєнням продуктами горіння були госпіталізовані.

Водночас у відділі комунікації поліції Запорізької області уточнили, що серед версій причини пожежі розглядають також і підпал. Остаточно причини трагедії будуть встановлені після низки експертиз.

  • Пожежа в Запорізькій обласній інфекційній лікарні спалахнула 3 лютого о 23:25 на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі лікувального корпусу. За даними генпрокурора Ірини Венедіктової, займання сталося в реанімаційному боксі COVID-відділення. Через пожежу загинули 4 людини — троє пацієнтів та анестезіолог.
  • Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов терміново вилетів до Запоріжжя, щоб з’ясувати обставини трагедії.