Пожежа в лікарні в Запоріжжі: поліція порушила провадження, на місце терміново вилетів Степанов

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пожежа в лікарні в Запоріжжі: поліція порушила провадження, на місце терміново вилетів Степанов

Пресслужба ДСНС

Національна поліція порушила кримінальне провадження через пожежу в обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі, де загинули чотири людини.

Про це повідомляє пресслужба обласної поліції.

Провадження порушене за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу. На місці події правоохоронці проводять слідчі дії.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Facebook повідомила, що пожежа сталася в реанімаційному боксі COVID-відділення. «Загинули троє пацієнток і анестезіолог. Жінкам було 91, 76 та 64 роки, лікарю — 26. Усі хворі перебували під апаратами ШВЛ. Попередня причина загибелі — отруєння чадним газом», — повідомила вона.

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив, що за попередньою інформацією керівництва екстреної медичної допомоги, у відділенні реанімації стався вибух, який призвів до пожежі. «Наразі я в терміновому порядку вилітаю в Запоріжжя, щоб з’ясувати обставини трагедії», — написав у Facebook міністр.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родинам і близьким загиблих. «Найстрашніше, що ця трагедія сталася в лікарні, у місці, де людям дарують здоровʼя. Тепер же троє пацієнтів і молода лікарка там загинули. Є постраждалі. Мої щирі співчуття. Держава виправлятиме цю ситуацію, щоб запобігти подібному в майбутньому», — зазначив глава держави.

  • Пожежа в Запорізькій обласній інфекційній лікарні виникла напередодні о 23:25 на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі лікувального корпусу. За попередньою інформацією, загоряння сталося в одній з палат реанімаційного відділення. Через пожежу загинули 4 людини.