Суд дозволив затримати розшукуваного колишнього заступника голови СБУ Нескоромного

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Суд дозволив затримати колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, якого підозрюють у замовленні вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Про це свідчать дані бази Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з карткою на сайті МВС, Нескоромний зник 29 січня і переховується від органів досудового розслідування. Наразі видано дозвіл на його затримання для приводу до суду.

Проти Нескоромного відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Йому загрожує довічне увʼязнення.

  • Раніше журналіст Юрій Бутусов повідомив, що полковник спецпідрозділу «Альфа» Андрій Расюк затриманий за підготовку вбивства бригадного генерала СБУ, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Замовником убивства він називав Дмитра Нескоромного.
  • 23 січня в СБУ повідомили, що попередили вбивство свого колеги, а суд заарештував затриманого. ЗМІ писали, що Нескоромний хотів смерті для Наумова, щоб отримати високу посаду в керівництві СБУ.
  • 27 січня СБУ оприлюднила докази того, що вбивство Наумова замовив Нескоромний. Йому оголосили підозру. Сам Нескоромний анонсував пресконференцію в Брюсселі на 2 лютого, на якій обіцяв розповісти про «факти корупції, які шокують». Однак пресконференцію відклали через коронавірус.
  • Згодом Нескоромний повідомив у своєму Telegram-каналі, що пресконференція в Брюсселі відбудеться 10 лютого.
  • Служба безпеки України оголосила в розшук Нескоромного і перевіряє його на державну зраду.