МВС отримує інформацію про можливі силові провокації через блокування каналів Медведчука

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
МВС отримує інформацію про можливі силові провокації через блокування каналів Медведчука

Новицький Андрій / УНІАН

До правоохоронців надходить інформація про можливі спроби силових провокацій через блокування каналів «112-Україна», NewOne та ZIK. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, якого цитує пресслужба МВС.

«Наразі нам надходить оперативна інформація щодо можливих спроб дестабілізації ситуації шляхом здійснення силових провокацій, а також розпалювання ворожнечі та громадянського протистояння з боку зовнішніх та внутрішніх деструктивних сил», — заявив Шкіряк.

МВС застерігає ініціаторів можливих силових провокацій та наголошує на невідворотності покарання. Шкіряк обіцяє, що в разі провокацій Нацгвардія та Нацполіція будуть реагувати у рамках повноважень.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112», ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою. СБУ заявила, що надала РНБО обґрунтовані рекомендації для блокування каналів Медведчука.

Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні. Водночас їхні акаунти в YouTube продовжують працювати, але Мінкультури звернеться до відеохостингу з проханням про блокування.