У Запорізькій області два міста залишилися без світла. Мер Енергодару називає причиною аварію на ТЕС

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Запорізькій області жителі міст Енергодар та Дніпрорудне, а також сусідні населені пункти залишилися без електропостачання. За попередніми даними, це сталося через аварію на Запорізькій теплоелектростанції (ТЕС).

Про це повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов у Facebook.

«Всі блоки теплової станції раптово сіли на «нуль», — написав мер, додавши, що світло вимкнули приблизно о пів на восьму вечора. Водночас, він зазначає, що поки немає даних, що саме стало причиною аварії.

«На даний час ЗаТЕС офіційної інформації все ще не надала. Та за півгодини електропостачання в місті почало частково поновлюватися [...] В штатному режимі працює Запорізька АЕС — про це повідомив начальник зміни АЕС», — зазначив мер.

Депутат Енергодарської міської ради Анатолій Анохін зазначив, що зникло також і водопостачання в Енергодарі. «За всіма ознаками — серйозна аварія на самій ЗаТЕС. Може бути навіть з зупинкою блоку […] Наскільки все серйозно — ніхто нічого сказати не може. Води немає — зупинилися насоси», — написав Анохін у Facebook.

  • Кабінет міністрів вніс електроенергію слідом за природним газом до переліку соціально значущих товарів, вартість яких регулює держава.