Офіс генпрокурора: Бойовики на Донбасі готують дітей до участі у бойових діях

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Офіс генпрокурора: Бойовики на Донбасі готують дітей до участі у бойових діях

Офіс генерального прокурора

На окупованій території Донецької області представники незаконних збройних формувань Росії готують дівчат та хлопців віком від 10 до 17 років до участі у бойових діях. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Розслідування встановило, що бойовики з 2017 року залучали неповнолітніх до псевдопатріотичних клубів та військових таборів. Всього на окупованій території Донецької області діє понад 10 таких закладів, зокрема так звані громадські військово-патріотичні рухи «Молода Гвардія Донбасу», «Амазонки», «Патріот», «Бастіон» і «Степові Вовки».

Бойовики вчать підлітків стріляти з великокаліберної зброї та автоматів Калашникова, а також, як зазначили у прокуратурі, «викривляють суть подій, що відбуваються, та вкладають у свідомість дітей вороже ставлення до України».

За даними правоохоронців, з початку збройного конфлікту на Донеччині бойовики втягнули у протиправну діяльність понад 100 дітей.

Донецька обласна прокуратура за цим фактом розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України — втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.