Збройні сили попереджають, що Telegram-канали «НачШтабу» і «Черговий ООС» — це російські проєкти

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Збройні сили України повідомляють, що Telegram-канали «НачШтабу» і «Черговий ООС» — це російські проєкти, які не мають жодного стосунку до українських військових. Про це повідомляє пресслужба ЗСУ.

Теlegram-канал «НачШтабу» позиціонується як майданчик, де українські військовослужбовці можуть поділитися тим, що «наболіло». В обговореннях можуть бути дані про місця дислокації військових частин, чисельність і склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо.

У ЗСУ наголошують, що низка російських і проросійських ЗМІ, лідери думок з окупованої частини Донбасу активно рекламують «НачШтабу» і «Черговий ООС» — «це ще раз доводить приналежність та спрямованість цих ресурсів».

Зазначається, що ці канали представлені як україномовні, аби ввести користувачів в оману, проте вони не українські. Збройні сили наголошують, що ці канали створюють російські спецслужби, щоб поширювати фейки про українську армію та військових.

Зазначимо, що у Telegram-каналі «НачШтабу» більше ніж 26 тисяч підписників, а у «Черговий ООС» — понад 5 тисяч.

  • Протягом 2020 року контррозвідка Служби безпеки України припинила діяльність чотирьох агентурних мереж і затримала 11 агентів російських спецслужб, трьох з яких затримали під час спроби здійснити диверсії та теракти на обʼєктах критичної інфраструктури.