Аваков записав окреме відеозвернення на підтримку санкцій проти телеканалів. Запевнив, що підстав для цього «достатньо»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Аваков записав окреме відеозвернення на підтримку санкцій проти телеканалів. Запевнив, що підстав для цього «достатньо»

Олександр Чекменьов / «Бабель»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков записав відеозвернення через введення санкції проти телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne. Він наголосив, що в основу рішення лягли матеріали від Служби безпеки — вони є цілком достатніми та вичерпними.

Відео оприлюднила пресслужба МВС.

«Матеріали, надані Службою безпеки України, які лягли в основу рішення РНБО, є цілком достатніми та вичерпними. І хочу застерегти: не треба плутати поняття «свобода слова» з антиукраїнською діяльністю за гроші держави-агресора. [...] Війна — час непростих рішень. Потрібні рішучі кроки для відстоювання інтересів держави та захисту людей не лише від куль і снарядів, але й від пропагандистської отрути за гроші агресора», — заявив Аваков.

Зазначимо, що міністр внутрішніх справ — член Ради нацбезпеки. Аваков голосував за рішення вести санкції. Утримався тільки голова Ради Дмитро Разумков. Ще одного члена РНБО (міністра оборони Андрія Тарана) не було на засіданні — він перебуває у відрядженні в Індії.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — 112, ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою.

Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні. Водночас їхні акаунти в YouTube продовжують працювати, але Мінкультури звернеться до відеохостингу з проханням про блокування.