До України йде похолодання: синоптики прогнозують до 21 градуса морозу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Україні у вихідні 6 та 7 лютого очікується сильне похолодання.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Зниження температури повітря почнеться вже в п’ятницю, 5 лютого, з північних областей — у Чернігівській області вночі очікується до -11 °С.

У ніч проти суботи, 6 лютого, у Сумській та Черкаській областях прогнозують -14...-16 °С, на Чернігівщині — до -15 °С, у Полтавській — до -14 °С, у Харківській та Київській — до -13 °С, у Житомирській та Луганській — до -12 °С, у Дніпропетровській та Донецькій — до -11 °С, у решті областей буде від -4 до -9 °С. Удень майже в усіх регіонах буде -4...-8 °С, лише на Сумщині до -10 °С, на заході та півдні обіцяють плюсову температуру.

Сніг прогнозують у більшості західних областей, на півдні України, на Закарпатті, Одещині та у Криму йтиме мокрий сніг із дощем.

У ніч проти неділі, 7 лютого, морози посиляться. У Київській та Житомирській областях прогнозують до -16 °С, у Чернігівській — -18...-20 °С, а у Сумській — -19...-21 °С. Удень трохи потеплішає: на Сумщині очікують -11...-13 °С, на Чернігівщині, Житомирщині та Київщині — -10...-12 °С. На Закарпатті стовпчики термометрів покажуть +4...+6 °С (уночі близько нуля). У Криму вночі очікують 0...-2 °С, удень +1...+3 °С.

За даними синоптиків, незначний сніг можливий на заході, півночі та в центрі країни. У Закарпатській області буде дощити.