Російські силовики затримали майже 250 осіб, які прийшли підтримати Навального до суду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Російські силовики затримали майже 250 осіб, які прийшли підтримати Навального до суду

Пресслужба Московського міськсуду

Біля Московського міськсуду силовики затримали 237 осіб, які прийшли підтримали опозиціонера Олексія Навального. Сьогодні вирішується питання про заміну йому умовного терміну покарання (3,5 року) на реальний термін увʼязнення у справі «Ів Роше».

Дані про кількість затриманих наводить проєкт «ОВД-инфо». Силовики затримують не лише прихильників політика, але й журналістів.

Крім того, затримання проходять не лише біля самого суду, але і одразу біля станції метро «Преображенська площа», яка за кілька хвилин ходи від суду. Російська служба BBC повідомляє, що ОМОН стоїть просто на виході зі станції і вибірково зупиняє молодих людей.

Біля самої ж будівлі суду правоохоронців налічують більше, ніж самих соратників Навального. Єдиного місця збору людей немає. Ще з самого ранку силовики оточили всі підходи до суду — низка з них вишикувалася навколо всієї території, на якій розташовані суддівські корпуси. Крім того, з ранку перекрили і рух вулицями, що прилягають до суду.

ЗМІ також не називають чисельність прихильників Навального, які вийшли до суду, так як люди збираються у невеликі групи. На суд також прийшли кілька іноземних дипломатів.

Зазначимо, що у справі про розкрадання коштів компанії «Ів Роше» Навальному призначили три з половиною роки умовного терміну. До 30 грудня 2020 року в нього тривав випробувальний термін. А вже 12 січня ФСВП попросила для Навального реальний термін замість умовного та звернулася до суду. Сам Навальний назвав це покаранням за те, що він вижив.

На суді представник ФСВП заявив, що «не знав», де знаходиться політик (в той час він перебував на лікуванні у Берліні після отруєння «Новачком»), тому того оголосили у розшук.