Оголошений в розшук ексголова ДАБІ прийшов до прокуратури Києва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Оголошений в розшук ексголова ДАБІ прийшов до прокуратури Києва

Facebook / Прокуратура міста Києва

Колишній голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев, якого напередодні оголосили в розшук, прибув до прокуратури Києва.

Про це повідомляється в Telegram-каналі відомства.

«Ексголова Державної архітектурно-будівельної інспекції України 02 лютого 2021 року зʼявився до Київської міської прокуратури зі своїми адвокатами для проведення процесуальних дій у межах кримінального провадження за фактом пособництва у підробленні офіційного документа та його використанні», — повідомили в прокуратурі.

Дії колишнього високопосадовця органом слідства кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 (співучасть у злочині), ч. 3 ст.358 (підроблення документів) Кримінального кодексу.

  • Кудрявцева звинувачують у використанні підробленого іноземного диплома при влаштуванні на роботу.
  • Раніше посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції викрили на незаконній видачі будівельним компаніям дозвільних документів і сертифікатів готовності обʼєктів до введення в експлуатацію.
  • У березні президент Володимир Зеленський заявив, що Державну архітектурно-будівельну інспекцію ліквідують. У кінці травня замість ДАБІ створили Державну інспекцію містобудування.