Колишнього керівника Держбудінспекції Кудрявцева оголосили в розшук. Він написав у Facebook, що ні від кого не ховається

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Київська міська прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексію Кудрявцеву — його звинувачують у використанні підробленого іноземного диплома при влаштуванні на роботу. Колишнього посадовця оголосили в розшук, а він знайшовся у Facebook і написав, що ні від кого не переховується.

Про підозру повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, колишній високопосадовець звернувся до невстановлених осіб з проханням видати йому підроблений документ – диплом про вищу освіту. Далі, отримавши «диплом», він звернувся до Міністерства освіти, щоб отримати свідоцтво про визнання іноземного документу про освіту в Україні. Також він використав цей «диплом» під час призначення на посаду голови ДАБІ.

У прокуратурі наголосили, що неодноразово повідомляли йому, що необхідно прийти для участі у слідчих діях, але він жодного разу не зʼявився, тому його оголосили в розшук і повідомили про підозру.

Згодом Кудрявцев написав у Facebook, що перебуває в Україні, ні від кого не переховується та не ухиляється від слідчих дій.

«Будівельна мафія, через своїх корумпованих представників, знову намагається реанімувати неіснуючу справу про «підробний диплом». Ця справа вже була декілька разів закрита судами», — пояснив він.

Це провадження він пов’язує зі своїми намаганням продовжити реформу ДАБІ. Кудрявцев обіцяє прийти до прокуратури 2 лютого зі своїми адвокатами.