Заступник головреда Mash оголосив, що йде з видання на тлі останніх публікацій про «власника» палацу Путіна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Заступник головреда Mash оголосив, що йде з видання на тлі останніх публікацій про «власника» палацу Путіна

Twitter / Штаб Навального

Заступник головного редактора російського медіапроєкту Mash Сергій Титов оголосив про своє звільнення на тлі недавніх публікацій видання. Він прямо не називає публікації, але, ймовірно, ідеться про сюжет з «палацу Путіна» та інтервʼю з бізнесменом Аркадієм Ротенбергом, в якому він назвав себе справжнім власником обʼєкта.

Про своє звільнення Титов повідомив у Telegram-каналі.

«Я розумію все про репутацію Mash, розумію про сороміцькі речі, але ми насправді робили все, що могли (коли могли). Вписувалися за Голунова, люто підтримували людей у Білорусі. [...] Жили в цій сірій зоні та відчайдушно боролися за можливість не писати лайно. [...] Але там вирішили по-іншому. Я з великою любовʼю ставлюся до холдингу (він ідеально ставиться до співробітників), з великою повагою до [головного редактора Іксанова] Максима, але все це вирішували не вони. А вище — як в СРСР. І нехай вони йдуть на х*й. Працювати в РТ, ВГТРК або на «Першому» я б ніколи не став. Але людей ніхто не запитав, вони просто взяли і перетворили нас на це. Тому мені й довелося відмовитися від своєї улюбленої роботи. Відпочину, походжу по храмах і шукатиму щось ще більш амбітне», — написав Титов.

Нагадаємо, 29 січня Mash випустив сюжет з палацу Путіна, в якому головний редактор Максим Іксанов розповідає, що там все насправді не так, як у розслідуванні Олексія Навального: суцільний бетон, триває активний ремонт, тоді як ззовні будівля вже готова. Потрапити всередину їм допоміг «представник технічного нагляду, який стежить за зведенням палацу вже шість років». Жодних імен там не називали.

Після публікації цього сюжету розслідувачі з The Insider зʼясували, що Іксанов працює на адміністрацію Володимира Путіна. За інформацією видання, він проживає в Москві в будинку на вулиці Трьохгірний Вал, який належить управлінню справами президента. У цьому ж будинку живуть віцеспікер Держдуми Олексій Гордєєв, сімʼя екскерівника адміністрації президента Сергія Іванова і сини премʼєра РФ Михайла Мішустіна.

Наступного дня на Mash вийшло інтервʼю з бізнесменом Аркадієм Ротенбергом. Він заявляє, що палац належить йому, і називає його «готельним бізнесом».

  • Після арешту Олексія Навального його «Фонд боротьби з корупцією» (ФБК) оприлюднив фільм-розслідування «Палац для Путіна». У ньому розповідається, що у Краснодарському краї, у Геленджику розташований палац для російського президента. Його площа становить понад 17 тисяч квадратних метрів. Загальні ж володіння Путіна в цьому районі (зокрема велика кількість виноградників і власний винний завод) можна порівняти з територією 39 князівств Монако.