Один з найбагатших людей Росії Вексельберг поскаржився на блокування на рахунках $1,5 млрд — через санкції США

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Один з найбагатших людей Росії Вексельберг поскаржився на блокування на рахунках $1,5 млрд — через санкції США

Один з найбагатших людей Росії — власник групи компаній «Ренова» Віктор Вексельберг розповів, що на його рахунках в американських і швейцарських банках заморожені понад $1,5 млрд через санкції США. Про це він сказав в інтервʼю Forbes.

«Скористатися ними [коштами] можна тільки з дозволу Мінфіну США», — наголосив бізнесмен.

За його словами, відомство, зокрема, не дозволило направити кошти і на благодійні цілі — на боротьбу з пандемією. Хоча, додає, йшлося про «відносно невеликі суми — кілька мільйонів». Бізнесмен уточнює, що планував ці кошти направити на допомогу в боротьбі з коронавірусом у Європі.

Forbes оцінює статки Вексельберга у $10,5 млрд — він посідав 12-е місце в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії в 2020 році.

  • У квітні 2018 року мільярдер потрапив під санкції США. Тоді до цього списку також включили главу правління ВТБ Андрія Костіна, главу правління «Газпрому» Олексія Міллера та інших.
  • У грудні 2020 року швейцарські ЗМІ написали, що Вексельберг не зміг повернути доступ до своїх активів у Швейцарії, оскільки банк Julius Baer відмовляє бізнесменові через санкції США.