Бойовики «ДНР» заявили, що отримали першу партію російської вакцини. Раніше у РФ заперечували, що постачають її в ОРДЛО

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Бойовики «ДНР» заявили, що отримали першу партію російської вакцини. Раніше у РФ заперечували, що постачають її в ОРДЛО

Wikipedia

На окуповані території Донецької області доставили першу партію російської вакцини від коронавірусу «Супутник V». Про це ватажок бойовиків Денис Пушилін заявив під час спілкування із журналістами, передає «Донецьке агентство новин».

«З доставки вакцини в «Донецьку народну республіку» з Росії по суті починається вакцинація в «республіці». Доставлено кілька тисяч доз. Це партії, які будуть надходити на регулярній основі», — заявив Пушилін.

Першочергово вакцину отримають жителі з групи ризику. Щеплення буде безкоштовним.

Зазначимо, що ввечері 30 січня Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ) спростував інформацію, що постачає вакцини в «Л/ДНР».

«РФПІ не провадить поставку вакцини «Супутник V» в Донецьк і Луганськ. У фонді не мають інформації про наявність чи відсутність подібних поставок », — сказала пресслужба фонду, який займається фінансуванням та просуванням російської вакцини.

Раніше представник «ЛНР» Родіон Мірошник написав у Telegram-каналі, ніби «республіка» планує отримати 65 тисяч доз російської вакцини до кінця січня, а в «ДНР» розраховують на 80 тисяч доз.

У листопаді росіяни повідомляли, що клінічні дослідження вакцини «Супутник V» показали її ефективність у 91,4% на 28 день після першої інʼєкції, на 42-й день після першої інʼєкції вона перевищує 95%. Препарат ще не пройшов усі етапи випробувань — третій досі триває.