ЗМІ помітили ексбійця «Беркуту» з Одеси серед білоруських співробітників ОМОНу. Його запросили на екскурсію у резиденцію Лукашенка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Журналісти ідентифікували серед білоруських ОМОНівців колишнього бійця розформованого українського спецпідрозділу «Беркут» Сергія Кімінчижи. Про це повідомляє білоруське Euroradio, публікуючи його фото.

Кімінчижи помітили серед інших ОМОНівців, запрошених на екскурсію Палацом незалежності — мінською резиденцією самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Екскурсію для них 27 січня проводила речниця диктатора Наталія Ейсмонт.

Видання припускає, що судячи з того, що Кімінчижи запросили на екскурсію, він відіграв значну роль у придушенні протестів.

За даними видання «Новы час», Кімінчижи після Революції Гідності втік у Білорусь, отримав там громадянство та став одним з командирів мінського ОМОНу. Кімінчижи був, зокрема, причетний до затримання білоруських діджеїв, заарештованих за пісню «Перемен» на мітингу в Мінську, та свідчив проти них у суді.

Колишньому «беркутівцю» 37 років, він народився в селі Василівка Одеської області. Після армії його прийняли на службу у «Беркут» в Одесі. «Новы час» зазначає, що одеські беркутівці безпосередньо брали участь у подіях 20 лютого 2014 року в Києві.