Снігопад в Україні: знеструмлені 358 населених пунктів, рух транспорту з Одеси до Києва закрито

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Сильний снігопад і поривчастий вітер призвели до знеструмлення 358 населених пунктів у семи областях та перекриття автотрас у декількох регіонах.

Про це повідомили у пресцентрі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Вранці 29 січня через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються без світла мешканці 140 міст, сіл та селищ у Миколаївській області, 133 — в Одеській, 38 — у Кіровоградській, 19 — у Дніпропетровській, 17 — у Запорізькій, 6 — у Херсонській та 5 — у Київській. Бригади обленерго працюють над відновленням електропостачання.

За даними Служби автомобільних доріг, в Одеській області досі заборонено рух великовагових транспортних засобів на автодорогах державного значення М-15 Одеса — Рені та М-16 Одеса — Кучурган, а також на всіх автодорогах місцевого значення.

У Миколаївській області обмежено рух великовантажних, великовагових транспортних засобів та автобусів на автодорозі М-13 Кропивницький — Платонове.

На автодорозі М-05 Київ — Одеса найбільш проблемною ділянкою залишається відрізок Знаменка — Ревова: на трасі утворилися перемети протяжністю приблизно 30 км, в яких заблоковано до 300 великогабаритних машин. Рух у напрямку Києва закрито, водночас у бік Одеси можна проїхати двома смугами.

Станом на 10:00 п’ятниці сніжить у Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській областях та Києві.

Згідно з прогнозом синоптиків, вдень 29 січня невеликий сніг буде йти у більшості областей, на північному сході країни та в Карпатському регіоні — помірний, у східних і південно-східних областях очікують на невеликий сніг із дощем. Істотних опадів не прогнозують лише в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях.

На дорогах, крім південно-східної частини, буде ожеледиця. Вітер південно-західний, західний, 7—12 м/с, у східних областях та Приазовʼї подекуди пориви 15—20 м/с.

Температура повітря становитиме від -3 до +2 °С, у східних, Запорізькій і Херсонській областях та в Криму — +2...+7 °С.

На Київщині вдень прогнозують невеликий сніг, на дорогах буде слизько. Температура близько 0 °С.