Штурвал, величезний екран і рекордне прискорення. Tesla випустила нову модифікацію Model S

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Штурвал, величезний екран і рекордне прискорення. Tesla випустила нову модифікацію Model S

Taneli Lahtinen / Unsplash

Компанія Tesla представила перше масштабне оновлення свого електромобілю Model S, який випускається з 2012 року.

Про це пише Bloomberg.

Оновлена версія отримала назву Plaid. Вона матиме оновлений інтерʼєр з новим 17-дюймовим екраном і клімат-контролем, а також кермо у вигляді штурвала. Ще один монітор діагоналлю 8 дюймів призначений для пасажирів на задньому сидінні. Крім того, компанія стверджує, що Model S у версії Plaid здатна розганятися до 100 км/год менш ніж за 2 секунди. Це може зробити її найшвидшою у світі машиною серійного виробництва.

Tesla

Tesla

Tesla

Також ця модифікація отримає три електромотори сумарною потужністю у 1 034 кінські сили. На одному заряді вона зможе подолати 628 кілометрів.

Стандартна версія Model S обійдеться покупцеві в $89 990. Оновлений варіант Plaid коштуватиме $119 990. Є й ще дорожча модель — Plaid+: за $139 990 покупці до всіх вищеописаних нововведень отримають ще й посилену батарею, яка збільшить запас ходу до 840 кілометрів на одному заряді. Поставки нової модифікації Tesla Model S повинні почати в лютому.

  • У листопаді минулого року повідомлялося, що Tesla почала виробляти і продавати алкоголь — пляшка Tesla Tequila коштує $ 250.
  • Раніше Маск заявив, що планує випустити бюджетний варіант Tesla у 2023 році. Але таку обіцянку він вже давав два роки тому.