Ілон Маск планує випустити бюджетний варіант Tesla у 2023 році. Але таку обіцянку він вже давав два роки тому

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ілон Маск планує випустити бюджетний варіант Tesla у 2023 році. Але таку обіцянку він вже давав два роки тому

Win McNamee / Staff

Засновник і гендиректор компанії Tesla Ілон Маск заявив про наміри випустити бюджетний варіант безпілотного автомобіля. Про це повідомляє The New York Post.

За його оцінкою, авто коштуватиме $25 тисяч і з’явиться через три роки. «Ми впевнені, що зможемо створити дійсно привабливий автомобіль вартістю $25 тисяч», — сказав Маск.

При цьому вартість найдешевшого автомобіля Tesla — седана Model 3 — стартує від $37,9 тисячі. Найдорожчий Model X обійдеться від $79,9 тисячі.

Це не перша обіцянка Маска випустити бюджетне авто, пригадує The Verge. Він робив таку заяву у 2018 році і тоді теж зазначав, що на це може піти три роки.

Раніше Маск заявляв про наміри Tesla відкрити велику страхову компанію для своїх клієнтів. Планується, що страхові тарифи будуть розраховуватися, зокрема, з урахуванням стилю водіння, дані про який надасть бортовий компʼютер електрокару. На основі цієї інформації компанія визначить імовірність потрапляння водія в аварію і розрахує для нього персональний страховий тариф.

  • Tesla стала найдорожчим виробником авто у світі. За капіталізацією компанія Ілона Маска випередила японську Toyota. Вартість акцій Tesla під час торгів 1 липня зросла на 5% і перевищила $1 135. Таким чином, ринкова капіталізація компанії сягнула $295 мільярдів.
  • 31 серпня Tesla провела спліт акцій з коефіцієнтом 1 до 5, після яких ті стали доступнішими для інвесторів. Якщо до спліту вартість однієї акції перевищувала $2 200, то після нього акціонером Tesla можна стати дешевше — за $450.
  • Після спліту акцій Маск піднявся на третю сходинку у списку найбагатших людей світу — його статки зросли до $115,4 мільярда.