Демократ Берні Сандерс зібрав на благодійність $1,8 мільйона — все завдяки мемам

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Демократ Берні Сандерс зібрав на благодійність $1,8 мільйона — все завдяки мемам

Ethan Miller / Getty Images

Сенатор Берні Сандерс зібрав $1,8 мільйона на благодійність за рахунок продажу товарів із його віральним зображенням на інавгурації Джо Байдена. Про це повідомляє CNN.

Світшоти ($45) та футболки ($27) із зображенням сенатора почали продавати 21 січня — рівно тиждень тому. Першу партію світшотів розкупили менш як за 30 хвилин. На вихідних додали більше позицій, але всі розпродали до ранку понеділка.

Усі зібрані гроші розподілять між кількома благодійними організаціями у рідному штаті Сандерса Вермонт, які піклуються про літніх людей та дітей.

«Ми з [дружиною] Джейн були вражені творчістю, яку проявила така кількість людей за останній тиждень. Ми раді, що можемо використовувати мою інтернет-популярність, щоб допомогти нужденним у Вермонті», — йдеться у заяві Сандерса.

Проте політик не єдиний, хто використовує вірусний момент як шанс зібрати гроші на благодійність. Американське фотоагенство Getty Images всі доходи від продажу знаменитої фотографії Сандерса передасть компанії Meals on Wheels America — вона піклується про людей, які самостійно не можуть сходити до магазину. У Техасі жінка звʼязала фігурку Сандерса й продала її на аукціоні за $40 тисяч. Гроші так само передала до Meals on Wheels.

Виробник верхнього одягу Burton Snowboards, що у нього Сандерс був вбраний у день інавгурації, пожертвував 50 курток Департаменту у справах дітей та сімʼї Берлінгтона від імені сенатора.

Інавгурація Байдена — не перша подія, під час якої звернули увагу на рукавички Сандерса. Торік сенатор носив їх під час Жіночого маршу в Нью-Гемпширі — тоді їх назвали «оверсайз-рукавичками», а потім присвятили їм акаунт у Twitter.

  • Берні Сандерс конкурував із Джо Байденом у Демократичній партії за висування кандидатом у президенти, але навесні 2020 року вибув з перегонів. Улітку він закликав партію підтримати Байдена, який врешті став єдиним кандидатом від демократів.
  • Сандерс належить до лівого крила Демократичної партії США і користується широкою популярністю серед американської молоді, попри свій поважний вік — 79 років.