Французькі ЗМІ: Побитий в Парижі українець міг бути членом банди, його матір фігурує у справі про торгівлю людьми

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Французькі ЗМІ: Побитий в Парижі українець міг бути членом банди, його матір фігурує у справі про торгівлю людьми

Instagram / maman_de_yuriy

Побитий у Франції український підліток міг стати жертвою конфлікту двох ворожих банд, до складу однієї з яких він входив.

Про це пише «BBC Україна».

За даними французького видання Le Figaro, Юрій «був відомий поліції» за дрібне хуліганство. Видання зʼясувало, що одна з кримінальних груп з району Богренель раніше напала на іншу, яка діє у місті Ванв, неполалік Парижу. До першої міг належати Юрій, за що його потім і побили.

Крім того, видання Liberation повідомляє, що мати Юрія Наталя Крушеник фігурує в розслідуванні про торгівлю людьми. Одинадцять жінок з України поскаржилися, що вона незаконно найняла їх на роботу прибиральницями в компанію V.I.P. Services Concierges — консьєрж-сервіс, який переважно обслуговує сервіс з оренди житла Airbnb.

Жінок начебто рекрутували в Івано-Франківську. За словами однієї з них, вони приїжджали до Франції за туристичною візою та залишалися там після того, як закінчувався термін її дії.

Деяких жінок знаходили в українській церкві Сен-Жермен-де-Пре в Парижі, де Крушеник працювала викладачем французької мови. В інших випадках оголошення розміщували у Facebook українською мовою. Загалом на компанію V.I.P. Services Concierges працювали близько шістдесяти українок, розповідають її колишні робітниці.