Протести в Індії: в сутичках постраждали 300 працівників поліції та сотні протестувальників — є один убитий

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Протести в індійському Нью-Делі 26 січня, які закінчилися зіткненнями і штурмом Червоного форту, призвели до загибелі одного фермера, поранень понад 500 активістів та 300 працівників поліції.

Про це повідомляють місцеві NDTV і Republic TV.

Сутички між протестувальниками-фермерами та поліцією відбувалися в шести центральних районах. Найбільше проблем у правоохоронців та воєнізованих загонів було біля Червоного форту — там групу працівників поліції скинули в яр, частину намагалися збити тракторами, а в деяких протестувальників була холодна зброя.

Правоохоронці втратили мінімум 8 автобусів і 17 автомобілів.

Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ, палиці та місцями діяла вкрай жорстоко. Точна кількість потерпілих і затриманих активістів невідома. Прокуратура поки порушила 22 кримінальних справи.

  • Протести фермерів в Індії тривають уже 6 місяців. Люди вимагають від уряду скасування трьох нових законів, які передбачають ліквідацію посередництва і підвищення доходів фермерів — їм нададуть можливість продавати свою продукцію на комерційному ринку в будь-якій точці країни. Протестувальники вважають, що на ділі ці закони дають великий вплив перекупникам і загрожують незалежності селянських господарств.
  • 26 січня 2021 року на мітинг у Нью-Делі вийшли сотні тисяч фермерів. Зіткнення почалися після того, як колони протестувальників відхилилися від узгодженого з правоохоронцями маршруту. Фермери змогли зайняти Червоний форт і намагалися штурмувати будівлю поліції.