«Слуга народу» хоче заслухати звіт глави СБУ Баканова щодо замаху на генерала спецслужби

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» хоче заслухати звіт глави СБУ Баканова щодо замаху на генерала спецслужби

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

У Комітеті Верховної Ради з питань безпеки хочуть заслухати звіт глави Служби безпеки України Івана Баканова про замах на генерала СБУ та затримання співробітника спецслужби, якого підозрюють у причетності до цього злочину. Про це повідомила народний депутат фракції «Слуга народу» Ірина Верещук у коментарі LB.ua.

Комітет ще не визначився з датою зустрічі. Депутати поки очікують на пресконференцію Баканова «найближчими днями».

За словами Верещук, на засіданні фракції «Слуга народу» 25 січня, яка пройшла за участю президента Володимира Зеленського, це питання теж не розглядали. Однак відомо, що депутати на засідання, де звітуватиме Баканов, мають намір запросити і колег з Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Глава цього комітету, депутат «Слуги народу» Денис Монастирський підтверджує плани провести спільне засідання, але вже після пресконференції Баканова.

  • Уранці 23 січня в СБУ повідомили, що попередили вбивство свого колеги. За підозрою у причетності до організації злочину затримали чинного співробітника СБУ. Згодом суд заарештував підозрюваного.
  • Напередодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що затримано полковника спецпідрозділу «Альфа» Андрія Расюка, який готував убивство бригадного генерала Служби безпеки, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.
  • Як пише журналіст, Расюка затримали під час передачі грошей нібито безпосередньому виконавцеві вбивства. Замовником убивства є нібито колишній заступник голови СБУ полковник Дмитро Нескоромний. З 1 липня 2019 року він був призначений президентом Володимиром Зеленським заступником голови СБУ, а з 8 листопада до 13 березня 2020 року був першим заступником голови СБУ — начальником Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.