Колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка звинувачують у фіктивному ремонті дороги. Справу передали до суду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка звинувачують у фіктивному ремонті дороги. Справу передали до суду

Синиця Олександр / УНІАН

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка. Його звинувачують у службовій недбалості — ремонт дороги, на який він виділив бюджетні 2,7 мільйона гривень, залишився лише на папері. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Розслідуванням встановлено, що у липні 2017 року ексмер Ірпеня погодив та підписав акти приймання виконаних робіт з капітального ремонту дороги на одній з вулиць міста. Після цього підряднику перерахували бюджетні гроші у розмірі понад 2,7 млн грн за роботу, яка фактично не була виконана.

В Офісі генпрокурора не називають прізвище колишнього мера, але у той час очільником міста був Володимир Карплюк.

  • Володимир Карплюк став відомим після того, як у декларації про доходи за 2013 рік вказав, що в його власності є 67 квартир. А у декларації за 2016 рік він задекларував дев’ять земельних ділянок, будинок, квартиру та три нежитлові приміщення у Бучі, а також три квартири у Польщі. Його дружина ж вказала вісім земельних ділянок, квартиру у Києві, а також п’ять квартир, чотири офіси та чотири нежитлових приміщення у Бучі і два будинки в Ірпені.
  • У лютому 2020 року прокуратура передала в суд звинувачення стосовно Карплюка. Його підозрюють у розтраті 250 тисяч гривень при будівництві парку «Центральний». Прокуратура просила посадити ексмера Ірпеня на вісім років. У 2017 році йому вже вручали підозру за такою ж статтею. Його підозрювали у створенні злочинної організації та зловживанні службовими повноваженнями під час забудови міста.