Мер Ірпеня, якого звинувачують у тяжких злочинах, іде з поста заради виборів в Раду

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Мер Ірпеня, якого звинувачують у тяжких злочинах, іде з поста заради виборів в Раду

facebook.com

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк прийняв рішення скласти повноваження мера заради підготовки та участі у парламентських виборах.

«Я, Володимир Карплюк, прийняв рішення 2 серпня 2018 року скласти повноваження ірпінського міського голови, залишаючи після себе яскраві зміни та сильну команду, яка їх збереже і в подальшому розвиватиме регіон», – написав мер у Facebook.

Він нагадав, що вже понад три роки очолює місто, і вважає, що за цей час зробив для міста багато. В той же час, на думку Карпюка, коли «створюєш європейське місто, то тобі не цікаво триматися за посаду».

Тому його наступною метою стане участь у парламентській кампанії через висунення кандидатури до Верховної Ради по мажоритарному округу, до якого входить Ірпінь та Приірпіння.

Володимир Карплюк став відомим після того, як у декларації про доходи за 2013 рік вказав, що в його власності є 67 квартир. У декларації за 2016 рік мер Ірпеня задекларував дев’ять земельних ділянок, будинок, квартиру та три нежитлові приміщення у Бучі, а також три квартири у Польщі. За даними громадського руху «Чесно», він також зводить будинок у польському містечку Маркі, за 10 км від Варшави.

Його дружина вказала вісім земельних ділянок, квартиру у Києві, а також п’ять квартир, чотири офіси та чотири нежитлових приміщення у Бучі і два будинки в Ірпені.

Наприкінці грудня 2017 року прокурор Київської області повідомив Карплюку про підозру у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, зокрема, в незаконній забудові лісів та незаконному відчуженні у власність земельних ділянок.

У прокуратурі зазначили, що це вже друга підозра Карпюку. Так, у серпні 2017 року меру Ірпеня повідомили про підозру за те, що його фірма при будівництві житлового комплексу порушила правила безпеки , внаслідок чого одна людина загинула, інша отримала тяжкі тілесні ушкодження.