Байден приніс до Овального кабінету камінь з Місяця

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Байден приніс до Овального кабінету камінь з Місяця

The Washington Post / Contributor

Президент США Джо Байден в Овальному кабінеті встановив місячний камінь, який йому надало Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Про це йдеться на сайті NASA.

Камінь позначається як «Місячний зразок 76015,143». Йому 3,9 мільярда років, а вага 332 грами. Його у 1972 році відколупали від валуна два астронавти Гаррісон Шмітт і Юджин Сернан під час місії «Аполлон-17». Камінь сформувався під час останнього великого зіткнення на ближній стороні Місяця — в Імбріумному ударному басейні, який має діаметр 1 145 км.

NASA

«На знак визнання амбіцій і досягнень попередніх поколінь і підтримки нинішнього підходу Америки до дослідження Місяця і Марсу, місячний камінь тепер знаходиться в Овальному кабінеті Білого дому», — йдеться у заяві NASA.

Раніше Байден оголосив, що планує відновити давню традицію, яка зникла при Трампові — брати із собою домашніх улюбленців до Білого дому. У подружжя Байденів є дві німецькі вівчарки — Чемп і Мейджор. Останнього у 2018 році вони взяли із притулку у штаті Делавер.