В Україні провели місцеві вибори у 13 областях. Обирали і мера Конотопу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В Україні провели місцеві вибори у 13 областях. Обирали і мера Конотопу

Ковальчук Віктор / УНІАН

В Україні 24 січня провели місцеві вибори у 13 областях. Це ті голосування, які з низки причин не змогли відбутися у встановлений день 25 жовтня 2020 року або ж у інші встановлені законом терміни.

За даними ЦВК, обирали депутатів сільських та селищних рад у Вінницькій, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях. Водночас у Львівській області відбулося голосування за депутатів у міську раду Глиняного.

Українці голосували і за кількох селищних та сільських голів. Також обирали і одного мера — міста Конотоп у Сумській області. Переможець попередніх виборів Олександр Луговий за кілька тижнів після голосування помер від коронавірусу. Тому ЦВК призначила повторні вибори.

За даними руху «ЧЕСНО», явка на виборах у Конотопі становить майже 31%. На цю посаду претендують 7 кандидатів, серед яких і чинний мер Артем Семеніхін. На попередніх виборах він програв Луговому 6% (37% на 31%), інші кандидати не набрали і 10%.

  • 16 листопада новообраний мер Конотопу Олександр Луговий помер від ускладнень, спричинених коронавірусом. Наприкінці жовтня він повідомляв, що стан його здоровʼя стабілізувався, а також зазначав, що передвиборчий процес був для нього нелегким через хворобу.