Працівника Національного інституту раку викрили на крадіжках ліків та інструментів для операцій на 10 млн гривень

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Працівника Національного інституту раку викрили на розкраданні ліків та іншого майна вартістю понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

За даними слідства, матеріально-відповідальна особа Інституту, яка отримала на зберігання лікарські засоби, серед яких інструменти та прилади для проведення хірургічних втручань, протягом 2019—2020 років неодноразово їх привласнювала.

Також зазначається, що працівник діяв у змові з невстановленими особами.

Загальна сума завданих збитків, згідно з висновками експертизи та актами інвентаризації, становить понад 10 мільйонів гривень.

Наразі працівникові повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У поліції уточнили, що фігуранту провадження може загрожувати до 12 років позбавлення волі. Також слідчі перевіряють можливу причетність до розкрадання й інших службових осіб Інституту.

Зауважимо, ані прокуратура, ані поліція не називає посаду чи прізвище зловмисника.

  • У вересні 2019 року в Інституті раку розгорівся корупційний скандал. Журналістка Яніна Соколова, яка лікувалася від раку в НІР, звинуватила директора установи Олену Колеснік в корупції та війні проти головного лікаря Національного інституту раку Андрія Безносенка. Пізніше посадових осіб НІР звинуватили в порушенні правил державних закупівель. МОЗ призначив аудит. Перевірка тривала тиждень.
  • У березні невідомі напали на Безносенка — його побили біля будинку. Вже у травні на вході в Інститут напали на його заступника Анатолія Шудрака.