Мер Кличко: Київ напряму закупить вакцину від коронавірусу, аби прищепити уразливі категорії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Мер Кличко: Київ напряму закупить вакцину від коронавірусу, аби прищепити уразливі категорії

Юлія Вебер / «Бабель»

Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу, аби напряму закупити їх. Йдеться про 1 мільйон доз препарату для 500 тисяч киян.

Про це у Facebook повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету — для цього Кличко вже подав на розгляд депутатів відповідний проєкт.

Кличко наголосив, що треба захистити найуразливіші категорії: лікарів, літніх людей, працівників соціальних служб, працівників сфери освіти, фахівців комунальних підприємств критичної інфраструктури (транспортників, спеціалістів сфери ЖКГ), правоохоронців, рятувальників та інших. Щеплення для них будуть робити безкоштовно.

Наразі у міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками. Якими саме — Кличко не уточнив. Мер запевнив, що у місті готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям проведуть відповідні навчання.

Зазначимо, що у Києві населення приблизно 2,8 — 2,9 мільйона людей. Станом на 22 січня коронавірус з початку пандемії виявили у 125 342 киян.

  • Наразі Україна домовилася лише про придбання партії з 1,9 мільйона доз вакцини китайської компанії Sinovac. Українська фармакологічна компанія «Лекхім» планує постачити в Україну першу партію китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac від Sinovac Biotech у лютому або на початку березня.