Росія підтримала пропозицію Байдена продовжити дію ядерного договору

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Росія підтримала пропозицію Байдена продовжити дію ядерного договору

Mikhail Svetlov / Getty Images

Росія підтримала ініціативу президента США Джо Байдена продовжити на 5 років дію ядерного договору — він обмежує кількість ядерної зброї. Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, цитує ТАСС.

«Безумовно, ми можемо тільки вітати політичну волю, але все залежить від деталей цієї пропозиції, які, звичайно, поки я не готовий ніяк коментувати. Їх ще треба вивчити», — сказав він.

Пєсков додав, що Москва поки не знає, про що конкретно готова говорити американська сторона: «У нас є своя позиція, добре відома і послідовна, за яку ми не можемо вийти». Нагадаємо, у жовтні 2020 року Росія заявила, що готова «заморозити» певну кількість наявних у неї ядерних боєзарядів, якщо так само вчинять і США.

  • Договір СНО-3 діє до 5 лютого 2021 року, якщо його не замінять новою угодою. Росія теж наполягає на продовженні договору на 5 років, щоб розробити новий механізм. При цьому Москва ще у 2019 році пропонувала продовжити договір без попередніх умов, але адміністрація Дональда Трампа не планувала цього робити.