Заступника міністра Уруського спіймали п’яним за кермом. Віталія Немілостівого вже звільнили з посади

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві через підозру в кермуванні в нетверезому стані патрульні зупинили заступника міністра промисловості Віталія Немілостівого.

Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції.

«Нещодавно пізно вночі на вулиці Жилянській екіпаж київських патрульних зупинив автомобіль Mercedes, водій якого порушив правила дорожнього руху, а саме — вимоги дорожного знаку 5.7.1 «Виїзд на дорогу із одностороннім рухом», — йдеться в повідомленні.

За словами патрульних, під час спілкування з водієм вони виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння, проте той відмовився проходити огляд. Чоловік повідомив інспекторам, що він заступник міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України, а також показав посвідчення на підтвердження своєї посади разом із документами на автомобіль.

Під час оформлення адмінматеріалів водій підійшов до патрульних, закинув до салону службового автомобіля ключі від своєї машини та заявив, що він йде додому. На вимогу патрульних залишатися на місці чоловік не реагував.

«Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних і шарпати за формений одяг. На що патрульні, згідно зі ст. 45 закону «Про Національну поліцію», застосували до громадянина кайданки», — додали в поліції.

Зазначається, що на Немілостівого склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП, постанову за порушення Правил дорожнього руху, а також протокол про адмінзатримання. Наразі адмінматеріали направлені до суду.

Як видно на відео з місця події, Немілостівий намагався його залишити та чинив опір правоохоронцям.

На інцидент вже відреагував прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Зранку 21 січня він скликав позачергове засідання уряду, на якому Віталія Немілостівого було звільнено з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

«Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівними перед законом. Тому ми оперативно розглянули питання звільнення заступника міністра. Посада в Кабінеті міністрів України — це не привілей, це насамперед відповідальність перед людьми та країною», — наголосив очільник уряду.

Керівник Немілостівого, віцепремʼєр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський теж розкритикував «кричуще порушенням правил дорожнього руху» та «неналежну поведінку з представниками Національної поліції України».

«Його вчинок є неприйнятним і таким, що підриває авторитет представника виконавчої влади в очах українського народу», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

В Офісі президента привітали рішення Кабміну та запевнили, що таке очікує на кожного порушника встановленого порядку.

«Жодного виправдання такій поведінці бути не може — людина втратила адекватність і заслуговує на максимально жорстку реакцію», — сказав заступник керівника ОП Роман Машовець.