Зеленський анонсував появу в уряді віцепрем’єра з ОПК та назвав одного із кандидатів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що невдовзі в Кабінеті міністрів з’явиться новий віцепрем’єр з питань оборонно-промислового комплексу.

Про це він заявив під час візиту до Хмельницької області, передає Інтерфакс.

«На базі Ради національної безпеки України я дав доручення минулого тижня, зараз підбираються кадри. Ми дали 10 днів. На наступному тижні у нас на базі РНБО буде комісія, до складу якої я теж буду входити. Прийдуть люди, які вже мають прийти зі стратегією. У нас буде не просто міністр ОПК, у нас буде віцепремʼєр з ОПК і з промисловості. І повинен бути віцепремʼєр, тому що він повинен мати не тільки вертикаль як міністр, а й контролювати кілька підприємств», — сказав Зеленський.

Також президент попросив представників бізнесу порекомендувати йому осіб на цю посаду. Серед пропозицій пролунало прізвище колишнього депутата та чиновника Віталія Немілостівого. Він був президентом корпорації «Укриннмаш», у 2007—2010 роках обіймав посаду першого заступника міністра промислової політики.

«Він — одна з кандидатур, які ми бачимо», — зазначив Зеленський.

  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до парламенту постанови про призначення трьох нових міністрів до Кабміну. Водночас віцепрем’єра з євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка планують звільнити з посади.