Шмигаль подав до Ради кандидатури трьох нових міністрів. Пристайка звільнять з посади

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Шмигаль подав до Ради кандидатури трьох нових міністрів. Пристайка звільнять з посади

УНІАН

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до парламенту постанови про призначення трьох нових міністрів до Кабміну. Водночас віцепрем’єра з євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка планують звільнити з посади.

Відповідні подання вже зареєстровані в парламенті.

Очільником новоствореного Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів планують призначити Романа Абрамовського. Наразі він є заступником очільника Мінекоенерго, а до цього працював заступником міністра з питань ЖКГ.

Міністерство культури має очолити нардеп від «Слуги народу» Олександр Ткаченко, який наразі є очільником парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. До цього Ткаченко тривалий час очолював медіагрупу «1+1 Media».

Окремо також планується призначити нового віцепрем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції. Чинного віцепрем’єра Вадима Пристайка звільнять, а на його місце призначать колишню очільницю Урядового офісу з координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанишину. Водночас, за даними низки ЗМІ, Пристайко очолить одну із закордонних місій України. Його можуть відправити послом до Великої Британії.

  • Раніше уряд вирішив розділити Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища на два окремі відомства: Міністерство енергетики та Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.
  • Вадим Пристайко від кінця серпня 2019 року очолював Міністерство закордонних справ, а в березні під час зміни уряду став віцепрем’єром із європейської та євроатлантичної інтеграції.