«Штати непохитно підтримуватимуть Україну». Посольство США звернулося до українців з нагоди інавгурації Байдена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Штати непохитно підтримуватимуть Україну». Посольство США звернулося до українців з нагоди інавгурації Байдена

Під час роботи адміністрації президента США Джо Байдена Сполучені Штати залишатимуться непохитними у своїй підтримці України.

Про це у зверненні до українського народу з нагоди інавгурації Джо Байдена заявила тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

«Поки новообраний президент та його адміністрація працюватимуть над формуванням внутрішньої та зовнішньої політики Сполучених Штатів у найближчі місяці, дозвольте запевнити вас в одному: США залишатимуться непохитними у своїй підтримці України, щоб вона була заможною, демократичною та вільною, надійно захищеною в межах своїх міжнародно визнаних кордонів, включно з Донбасом і Кримом, і стійкою проти російської агресії», — заявила Квін.

Вона додала, що церемонія інавгурації є нагодою поміркувати над значенням демократичного урядування і «відновити нашу спільну прихильність йому». «Хай живуть ще чотири роки міцних відносин між США та Україною! Зичу вам здорового і щасливого нового року», — резюмувала дипломат.

  • 20 січня Джо Байден та обрана віцепрезидент Камала Гарріс склали присягу — з цього моменту вони офіційно приступили до виконання своїх обовʼязків. Їхня команда озвучила пріоритетні плани — спочатку внутрішня політика, а до важливих міжнародних проблем повернуться трохи згодом.
  • Президент Володимир Зеленський очікує на зустріч з Джо Байденом і вважає, що відносини між країнами стануть кращими.