Twitter передала команді Байдена контроль над офіційними акаунтами адміністрації США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Twitter передала команді Байдена контроль над офіційними акаунтами адміністрації США

The Washington Post / Contributor

Офіційні акаунти адміністрації США в Twitter перейшли під контроль команди нового президента США Джо Байдена.

Про це пише The Washington Post.

Представник соцмережі Нік Пасіліо повідомив, що акаунт @POTUS тепер контролюється Джо Байденом. Команда нового президента також отримала доступ до акаунтів @WhiteHouse, Камала Гарріс — до офіційного акаунта віцепрезидента, а дружина Байдена — до акаунта першої леді США. Акаунт прессекретаря Білого дому тепер належить Джен Псакі.

Крім того, відразу після інавгурації Байдена оновився сайт Білого дому. На головній сторінці тепер розміщена фотографія Байдена, а не Трампа. На сайті додано інформацію і біографію Байдена, Камали Гарріс, а також кандидатів на ключові посади в адміністрації.

Байден вже опублікував перший твіт як президент. «Коли доходить до подолання криз, з якими ми стикаємося, не можна марнувати час. Ось чому сьогодні я прямую в Овальний кабінет, щоб відразу стати до роботи, забезпечуючи сміливі дії і негайну допомогу американським сімʼям», — написав Байден.

  • На початку січня після штурму Капітолію Twitter назавжди заблокувала акаунт президента США Дональда Трампа, пізніше таке рішення ухвалив і YouTube. А Facebook звинуватила Трампа в спробі перешкодити мирній передачі влади переможцю виборів.
  • 20 січня Джо Байден і обрана віцепрезидент Камала Гарріс склали присягу — з цього моменту вони офіційно приступили до виконання своїх обовʼязків. Їхня команда озвучила пріоритетні плани — спочатку внутрішня політика, а до важливих міжнародних проблем повернуться трохи пізніше.