Прогноз погоди на вихідні: до України йдуть потепління та дощі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У найближчі вихідні, 23—24 січня, в Україні очікується потепління, проте дощитиме.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Так, у суботу опади прогнозують у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях: уночі сніжитиме, а вдень піде дощ. На решті території обіцяють суху погоду. Вітер південний, 7—12 м/с.

Температура повітря вночі коливатиметься від -1 до +2 °С, на півдні та крайньому заході — до +4 °С, удень у більшості областей +2...+5 °С, на півдні та заході подекуди повітря прогріється до +7...+10 °С.

У Криму опадів не очікується, вночі +2...+4 °С, вдень +8...+10 °С.

У Києві в суботу теж ані дощу, ані снігу не прогнозують, уночі температура коливатиметься від -1 до +1 °С, удень потеплішає до +4 °С.

У неділю, 24 січня, дощі охоплять більшу територію України. Не прогнозують опади лише в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях. На заході країни подекуди вночі сніжитиме. Вітер змінних напрямків, 7—12 м/с.

Температура повітря в усіх регіонах протягом доби буде вище нуля: уночі до +3 °С, на Закарпатті — до +5 °С, а в південних областях навіть до +7 °С, удень коливатиметься в межах +4...+8 °С, лише на півдні стовпчики термометрів подекуди покажуть +11 °С.

У Криму теж дощитиме, уночі +4...+6 °С, удень до +12 °С.

У Києві в неділю прогнозують дощ, уночі +1...+3 °С, Удень повітря прогріється до +4...+6 °С.