ОБСЄ моніторить окупований Крим з Херсонської області

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Керівниця Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Енн Лінде заявила, що спостерігачі ОБСЄ «не прямо» відстежують ситуацію в окупованому Криму.

Про це повідомляють «Крим.Реалії».

За її словами, місія посилила свою присутність у Херсонській області. «Це включає моніторинг діяльності, яка відбувається на пункті пропуску «Чонгар», а також на східному пункті пропуску «Каланчак», — розповіла Лінде.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що відстеження Криму місією ОБСЄ — важливе і давно актуальне завдання, особливо у світлі майбутнього міжнародного саміту «Кримської платформи», який запланований на серпень 2021 року.

  • «Кримська платформа» — це новий міжнародний майданчик, який консолідує спільні зусилля з виведення військ Росії з Криму та з виходу її адміністрації. На перших етапах він потрібен для обговорення проблем окупованого Росією півострова. Взяти участь в саміті вже погодилися деякі країни, зокрема Велика Британія.
  • У МЗС Росії заявили, що теж готові брати участь у саміті, якщо на цьому майданчику будуть обговорювати проблеми водопостачання півострова і транспортного сполучення.