В Офісі президента назвали нову дату саміту «Кримська платформа»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Саміт «Кримської платформи», у якому запланована участь лідерів іноземних держав, відбудеться 23 серпня 2021 року.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв’ю одному з українських сайтів, цитує пресслужба Офісу.

«Уже чітко визначено дату проведення Кримського саміту — 23 серпня 2021 року. Офіс президента працює разом із МЗС для підготовки відповідних запрошень світовим лідерам, відповідної концепції, програми саміту, організаційних моментів», — сказав він.

За словами Жовкви, саміт буде пов’язаний з урочистостями з нагоди 30-річчя незалежності України, а під час переговорів планують ухвалити конкретні рішення щодо деокупації півострова.

«Ми не проводимо саміт заради саміту. Нам не потрібно провести саміт і знову забути цю тему. Тому після саміту має з’явитися, очевидно, декларація, а що ще більш важливо — скоординований міжнародний інструментарій для деокупації Криму та захисту прав українців у Криму», — додав заступник керівника Офісу президента і висловив сподівання на широку міжнародну присутність на саміті.

  • «Кримська платформа» — це новий міжнародний майданчик, який консолідує спільні зусилля з виведення військ Росії з Криму та з виходу її адміністрації. На перших етапах він потрібен для обговорення проблем окупованого Росією півострова.
  • Взяти участь у саміті вже погодилися деякі країни, зокрема Велика Британія.