Російські астронавти на борту МКС залишилися без їжі. Їх нагодували американці

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Російські астронавти на борту МКС залишилися без їжі. Їх нагодували американці

Wikimedia

Американські астронавти поділилися харчами зі своїми російськими колегами на борту Міжнародної космічної станції через затримку вантажного судна, яке має доставити їжу лише 15 лютого. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Про відтермінування запуску корабля «Прогрес» із контейнерами їжі стало відомо ще восени минулого року. Доставку мали здійснити 11 грудня, проте через додаткові перевірки вирішили перенести запуск на наступний рік.

«Отримали від американської сторони, точну кількість зараз не згадаю, здається, 13 контейнерів з раціонами харчування», — цитує повідомлення російського астронавта Сергія Рижикова РИА новости.

Як пояснили в Інституті медико-біологічних проблем Російської академії наук, через відтермінування запуску вантажного корабля з продовольством Росія попросила доставити контейнери США, але ті запропонували поділитися запасами своїх астронавтів.

Російських астронавтів Сергія Рижикова та Сергія Кудь-Свєрчкова нагодували безкоштовно — американські колеги не попросили нічого взамін.

  • Загалом на борту МКС перебувають семеро астронавтів — двое з Росії, четверо з США і один з Японії. Американці Майкл Гопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Вокер і японець Зоічі Ногучі прибули на станцію 17 листопада на кораблі Crew Dragon компанії SpaсeX Ілона Маска.
  • Разом з астронавтами до МКС відправили іграшку «Малюка Йоди», персонажа зі спін-офу «Зоряних воєн» — серіалу «Мандалорець». Іграшки на борту використовують як індикатор невагомості.
  • Вантажний корабель Cargo Dragon з устаткуванням для американських астронавтів відправили на МКС 6 грудня. Судно з двома тоннами продовольства й устаткування успішно зістикувалося зі станцією наступного дня.