ДБР затримало на хабарі експомічника нардепа. Він хотів за $200 тисяч продати посаду в Офісі президента

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ДБР затримало на хабарі експомічника нардепа. Він хотів за $200 тисяч продати посаду в Офісі президента

Іванов Олексій / УНІАН

Державне бюро розслідувань спіймало на хабарі у 200 тисяч доларів колишнього помічника народного депутата, який за ці гроші пропонував посаду в Офісі президента.

Про це пише ДБР у своєму Facebook.

«Державне бюро розслідувань, за сприяння Офісу Президента України, викрило злочинну діяльність громадянина України — експомічника народного депутата України, який шляхом обману намагався заволодіти грошовими коштами особи у сумі $200 тисяч», — йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що затриманий запевняв, що зможе допомогти у працевлаштуванні в Офісі президента. Затримання відбулося під час передачі першої частини хабаря в розмірі 100 тисяч доларів.

  • 16 січня Державне бюро розслідувань спіймало на хабарі першого заступника директора Національного агентства з акредитації та радника директора.
  • У липні 2020 року правоохоронці затримали організовану групу з чотирьох осіб на чолі із заступником голови одного з відділів Управління Служби безпеки України в Одеській області, які вимагали хабар у $250 тисяч. Злочинне угруповання протягом травня вимагало від неназваного громадянина хабар за нерозголошення відомостей щодо смерті одного з народних депутатів, які можуть йому зашкодити.