На Одещині затримали полковника СБУ, який вимагав $250 тисяч за «нерозголошення обставин смерті нардепа»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На Одещині затримали полковника СБУ, який вимагав $250 тисяч за «нерозголошення обставин смерті нардепа»

Facebook / Державне бюро розслідувань

Правоохоронці затримали організовану групу з чотирьох осіб на чолі із заступником голови одного з відділів Управління Служби безпеки України в Одеській області, які вимагали хабар у $250 тисяч.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Злочинне угруповування протягом травня вимагало від неназваного громадянина хабар за нерозголошення відомостей щодо смерті одного з народних депутатів, які можуть йому зашкодити. «У випадку відмови від надання коштів члени угрупування погрожували потерпілому застосувати до нього та його близьких родичів насильство», — йдеться у повідомленні.

Підполковнику СБУ повідомили про підозру у вимаганні, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчиненому організованою групою (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу).

Слідчі ДБР проводять обшуки вдома у фігурантів кримінального правопорушення та у приміщенні управління Служби безпеки України в Одеській області.

  • 23 травня у Києві знайшли мертвим депутата Верховної Ради Валерія Давиденка (депутатська група «Довіра). Його з вогнепальним пораненням голови знайшли близько 17:30 у приміщенні офісу, у Шевченківському районі столиці. На місці виявили пістолет.
  • За словами заступника очільника МВС Антона Геращенка, правоохоронці розглядають версію вбивства, самогубства або інсценування самогубства.