У Китаї виявили новий епіцентр зараження коронавірусом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Китаї виявили новий епіцентр зараження коронавірусом, спалах стався в північно-східній провінції Цзилінь.

Про це повідомила Національна комісія охорони здоровʼя 19 січня, пише Сіньхуа.

За даними комісії, за минулу добу там зафіксували 43 нові випадки захворювання, у неділю, 17 січня, в регіоні зареєстрували 30 нових хворих.

Загалом за добу виявили 118 нових хворих з COVID-19, з них 106 заразилися всередині країни. У неділю зареєстрували 109 нових заражених, усередині країни — 93, померлих не було.

Раніше спалах спостерігали у провінції Хубей, переважно в адміністративному центрі провінції місті Шицзячжуані, що на сході країни. За останню добу в Хубеї виявили 35 нових хворих, добою раніше — 54.

Також 27 випадків зараження виявили у провінції Хейлунцзяне, що межує з Росією, та один — у Пекіні.

Загалом у Китаї від початку пандемії зафіксували 88 тисяч 454 випадки зараження коронавірусом, померли 4 635 осіб, одужали понад 82,4 тисячі.

  • Вважається, що новий коронавірус уперше зʼявився на гуртовому ринку в місті Ухань у кінці 2019 року. Журналісти назвали першу людину з підтвердженим коронавірусом — це жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань».
  • За рік коронавірус мутував у сім основних штамів — у міру пристосування до людського організму. Розуміння цих змін має вирішальне значення для розробки стратегій боротьби із COVID-19.
  • CNN нещодавно оприлюднило розслідування, що ґрунтується на внутрішніх документах Центру з контролю та профілактики захворювань провінції Хубей, де й почався спалах коронавірусу. Там зазначається, що спершу Китай суттєво применшував кількість хворих і померлих, повільно тестував людей та здебільшого ігнорував безсимптомні випадки.