Канада дозволила відновити польоти Boeing 737 MAX над країною

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Канада дозволила відновити польоти Boeing 737 MAX над країною

Pier Marco Tacca / Getty Images

Міністерство транспорту Канади дозволило літакам моделі Boeing 737 MAX повернутися до виконання комерційних польотів по країні.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Міністерство транспорту Канади видало Boeing 737 MAX Директиву про льотну придатність. У ній визначені модифікації, які мусять бути зроблені із літаком до того, як його використання буде відновлено у канадському авіаційному просторі. Цим процес перегляду міністерством літака завершено», — йдеться у повідомленні.

Остаточним кроком до повернення літаків стане оприлюднення Канадою 20 січня оновленого повідомлення для льотчиків, яким наразі заборонене комерційне використання Boeing 737 MAX в канадському авіаційному просторі. У міністерстві додали, що спеціалісти провели понад 15 тис. годин за вивченням проблем Boeing 737 MAX та пошуком їх вирішення.

Катастрофи 737 Мах

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився 29 жовтня 2018 року, зазнавши аварії через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. Усі 189 осіб, які перебували на борту, загинули. 10 березня 2019 року в Ефіопії впав Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Аддис-Абеби до Найробі. Загинули 157 осіб. Після перевірок виявилося, що літак Boeing 737 MAX має помилки у програмному забезпеченні. Система вирівнювання автоматично скеровувала літак до землі.