Лукашенко влаштував прийом з нагоди «старого Нового року». Там співали і українські співачки Білик та Іващенко

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Мінську 16 січня відбувся прийом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка з нагоди старого Нового року. На заході виступили і українські співачки — Ірина Білик та Еліна Іващенко. Про це повідомляють «Фонд культурної солідарності Білорусі», TUT.by та Reformation.

Разом з українками на захід були запрошені і білоруські та російські виконавці. Серед них — Стас Михайлов, Валерій Сюткін та колишній соліст білоруського ансамблю «Пісняри» Валерій Скорожонок.

ЗМІ зазначають, що інформація про проведення концерту трималася в таємниці, а сам вечір пройшов у стилі «Вечорів на хуторі біля Диканьки».

Під час прийому Лукашенко вручав ордени та медалі державним діячам, наближеним до себе артистам і працівникам ЗМІ. А у своєму виступі, серед іншого, запевнив, що ніколи не відступить та впевнений у своїй правоті.

ЗМІ пишуть, що білоруси почали дорікати виконавцям за участь у заході Лукашенка, пишучи їм гнівні коментарі у соцмережах. Зокрема, під останніми дописами Іващенко у Facebook — численні коментарі з критикою через її виступ. Водночас, в Instagram Іващенко та Білик закрили можливість залишати коментарі під дописами.

Також наразі вони ніяк не прокоментували свою участь у заході.